HockeyNews
PLUS

Umeåsonen vänder hem till Björklöven: "Mycket bättre hockeyspelare nu"

(12188) Axel Ottosson
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 23 januari 2020

FacebookXWhatsApp
Senast Axel Ottosson spelade i Björklövens tröja vann han den interna poängligan i överlägsen stil.
Nu återvänder Umeåsonen till klubben efter ett och ett halvt tungt år i SHL med Färjestad och Linköping.
– Att få komma hem till Umeå och avsluta där känns fantastiskt kul, säger han till HockeyNews.se.
HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - Ligans huvudpartner 

Med 43 poäng på 52 matcher för Björklöven under säsongen drog Axel Ottosson till sig intresse från klubbar högre upp i seriesystemet och det blev till slut Färjestad som säkrade forwardens underskrift på ett kontrakt.

Där blev det däremot inte alls som Ottosson eller klubben hoppats på.

Efter 11 poäng på 44 matcher och i snitt tio minuters istid per match gick flyttlasset istället till Linköping inför den här säsongen. Där blev det bara två poäng på 28 matcher, även om istiden ökade med nästan en och en halv minut innan det under onsdagen stod klart att LHC och Ottosson gått skilda vägar.

– Det är klart att det inte har varit några jättebra år. Jag har inte spelat dåligt men har inte fått det att lyfta som jag hoppats och det var därför jag flyttade till Linköping, för att få ta nästa kliv och få ännu bättre chans vilket inte blev av så det var synd och tråkigt. Det är otroligt viktigt i den här sporten med förtroende och speltid, det är egentligen allt för att man ska kunna lyckas. Jag har försökt jobba på hårt varje dag och göra det bästa av det jag har spelat och förmodligen hade det kanske gått lite annorlunda om jag haft lite mer stolpe in i vissa lägen. Men så är det ibland, säger Ottosson till HockeyNews.se.

När nyheten om att Ottosson skulle lämna Linköping var det många Björklövensupportrar som hoppades att det skulle bli en återkomst i det allsvenska topplaget.

Så blev det också när klubben under torsdagen meddelade att de skrivit kontrakt med Ottosson för resterande del av säsongen.

– Det känns skitkul, som något som jag kommer må bra av med tanke på hur det blivit den här säsongen. Att få komma hem till Umeå och avsluta där känns fantastiskt kul. Jag kände att det var rätt steg och det var därför jag valde att lämna Linköping, säger han.

Fanns det intresse från andra klubbar?

– Det har funnits intresse från andra håll men att som Umeåkille få flytta hem i det här läget kändes väldigt bra för mig och det var därför jag valde det här.

LÄS MER: Björklöven spänner bågen – värvar hem förre poängkungen 

En bild som var vanligt förekommande under Ottossons senaste säsong i Björklöven. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

LÄS MER: Återvänder han till Björklöven? "Tjänar väl inte de pengarna" 

Björklövens plats i den Hockeyallsvenska finalen är så gott som säkrad, om inte en kollaps av sällan skådat slag inträffar, och det slutgiltiga målet är att ta sig tillbaka till SHL för första gången sedan säsongen 2000–01.

Ett mål Ottosson hoppas kunna bidra till, även om han inte vill gå in och förändra i det som redan fungerar i laget.

– Framförallt vill jag spela hockey och ha roligt på isen. Jag vet att jag är en mycket bättre hockeyspelare än vad jag var då så jag vill hem och kunna bidra på ett annat sätt, säger han och fortsätter:

– Just nu vill jag komma hem, träna och komma igång så fort som möjligt, sedan ska jag försöka bidra så gott jag kan med mitt spel. Det är ett lag som redan går så pass bra så jag vill inte komma in och ändra på allt för mycket utan jag kommer anpassa mig till var de vill spela mig och göra mitt bästas där.

På lördag möter Björklöven Karlskrona på hemmaplan. Om det blir spel redan då för Ottosson låter han var osagt.

– Jag kommer landa sent ikväll i Umeå, så jag ska försöka träna imorgon bitti. Sedan får vi se lite hur det känns på isen och vad vi har för plan, säger han.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!